Úloha Vlády při překonání nerozvinutosti, Případ Bolívie Překonání zaostalosti - Banus, Vidal Guido (2006)
Záměrem této práce je ukázat, na základě analýzy aktuální bolivijské situace, skutečné poslaní a úlohu vlády pří překonaní zaostalosti, jaké jsou nejznámější ideologické přístupy, které zkoumají tuto problematiku a ukázat jejich navrhované řešení. Tato páce nabízí možné strategie a soubor postupů, které by Bolívii nejlépe pomohly překonat nerozvinutost, stabilizovat její ekonomiku a časem nasměrovat k dlouhodobému a udržitelnému růstu