Problémy implementace ERP do malých a středních podniků - Faina, Michal (2006)
Tématem této práce jsou problémy při zavádění ERP systémů do podniků ze segmentu malých a středních podniků. První část práce se zaměřuje na teoretický základ informačních systémů obecně, dále definuje pojem ERP, stručně popisuje jejich vývoj, popisuje různé pohledy na ERP systémy, trendy v dané oblasti, zdůvodňuje proč zavádět informační systém. Kromě informačních systémů poukazuje na nepostradatelnost informační strategie v rámci podnikové strategie. Dále zmíním fáze projektu při zavádění ERP systému. V druhé části se zaměřuji na kritické faktory úspěchu či neúspěchu implementace ERP řešení a na pohled rizik projektu ve dvou krocích. Nejprve na obecnější úrovni a poté s detailnějším propracováním uspořádaných podle životního cyklu projektu