Problémy implementace ERP do malých a středních podniků - Faina, Michal; Svatá, Vlasta, 1952-; Říhová, Zora, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2006)
Tématem této práce jsou problémy při zavádění ERP systémů do podniků ze segmentu malých a středních podniků. První část práce se zaměřuje na teoretický základ informačních systémů obecně, dále definuje pojem ERP, stručně popisuje jejich vývoj, popisuje různé pohledy na ERP systémy, trendy v dané oblasti, zdůvodňuje proč zavádět informační systém. Kromě informačních systémů poukazuje na nepostradatelnost informační strategie v rámci podnikové strategie. Dále zmíním fáze projektu při zavádění ERP systému. V druhé části se zaměřuji na kritické faktory úspěchu či neúspěchu implementace ERP řešení a na pohled rizik projektu ve dvou krocích. Nejprve na obecnější úrovni a poté s detailnějším propracováním uspořádaných podle životního cyklu projektu
Vedoucí práce: Vlasta Svatá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses