Dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek - Beldíková, Jana (2006)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek. Uvádí vymezení majetku z daňového i účetního hlediska, podává přehled o způsobech jeho pořízení, oceňování a účetního odpisování. Zmiňuje také technické zhodnocení, finanční leasing a vyřazení majetku. Téměř každá kapitola obsahuje jednoduché příklady pro pochopení dané problematiky