Analýza daňového systému Francie - Juračková, Petra (2006)
Bakalářská práce se věnuje analýze francouzského daňového systému a jeho jednotlivých složek. První kapitola se zabývá obecnou charakteristikou Francouzské republiky, je zde popsán vývoj francouzského hospodářství v posledních letech, daňové reformy a daňová kvóta. Stěžejní částí práce je druhá kapitola, která je věnována samotnému daňovému systému. Tato část rovněž poskytuje náhled na daňový mix a daňové určení. V závěrečné třetí kapitole jsou představena hlavní doporučení pro francouzský daňový systém, která v roce 2005 publikovala OECD, dále jsou uvedeny hlavní změny, které v oblasti daňové politiky v nedávné době Francie přijala. Práce je doplněna o část příloh s množstvím doplňujících tabulek