Analýza daňového systému Francie - Juračková, Petra; Láchová, Lenka, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2006)
Bakalářská práce se věnuje analýze francouzského daňového systému a jeho jednotlivých složek. První kapitola se zabývá obecnou charakteristikou Francouzské republiky, je zde popsán vývoj francouzského hospodářství v posledních letech, daňové reformy a daňová kvóta. Stěžejní částí práce je druhá kapitola, která je věnována samotnému daňovému systému. Tato část rovněž poskytuje náhled na daňový mix a daňové určení. V závěrečné třetí kapitole jsou představena hlavní doporučení pro francouzský daňový systém, která v roce 2005 publikovala OECD, dále jsou uvedeny hlavní změny, které v oblasti daňové politiky v nedávné době Francie přijala. Práce je doplněna o část příloh s množstvím doplňujících tabulek
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance - daně a finanční kontrola [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses