Zúčtovací vztahy Pohledávky a závazky - Kovaříková, Tereza; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Práce je zaměřena na účetní zobrazení vztahů účetní jednotky k dlužníkům a věřitelům. Základní dělení pohledávek a závazků z obchodního styku a povinnosti účetní jednotky vůči státu. Zúčtování se zaměstnanci a institucemi zdravotního a sociálního zabezpečení. Otázky týkající se daní jak přímých tak nepřímých, dotace poskytované účetní jednotce. Dále pohledávky za společníky, účastníky sdružení a členy družstva. Do této problematiky jsou zahrnuty i kurzové rozdíly, přechodné účty aktiv a pasiv, dohadné položky aktivní a pasivní a také opravné položky k pohledávkám
Vedoucí práce: David Procházka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; pohledávky; závazky; zaměstnanci; bakalářské práce; receivables; obligations; employees; bachelor's theses