Analýza vývoje rozpočtového určení daní v České republice - Poláchová, Martina (2007)
Tato bakalářská práce je zaměřena na vývoj rozpočtového určení daní v České republice. Budu se zde zabývat teoretickými otázkami jako jsou funkce daní, daňová soustava, veřejné rozpočty, členění rozpočtu obce. Dále zde nastíním principy, na kterých fungovaly alokace daňových příjmů od roku 1996 do roku 2004. Pak se budu zabývat srovnáním rozpočtového určení daní pro čtyři nejvýznamnější daně. V závěru práce uvedu vlastní názory na reformu daňového určení, na prvky, které byly minulé alokaci vytýkány a které byly reformou odstraněny