životní pojištění a hypotéka - Koláček, Martin (2007)
Práce se zabývá propojením životního pojištění a hypotéky. Porovnává kombi produkt hypotéky a investičního životního pojištění s klasickou hypotékou. Obsahuje modelový příklad pro fiktivní osobu na němž se snaží vystihnout výhody a nevýhody obou typů hypoték. Dále se ještě věnuje výši daňových úspor pro osoby zařazené do odlišných daňový skupin