Vlastní kapitál - právní a účetní aspekty - Černá, Eva (2007)
Práce se zabývá vlastním kapitálem společností z hlediska právních a účetních aspektů. Snaží se vystihnout podstatu a strukturu vlastního kapitálu. Zaměřuje se na právní formy podnikání, kde vlastníci ručí omezeně a kapitál se více strukturuje. Věnuje se způsobům zvyšování a snižování základního kapitálu ve společnosti s ručením omezeným a v akciové společnosti. Uvádí přehled o změnách vlastního kapitálu