Pohledávky podniku a jejich postavení ve finančním hospodaření podniku - Basař, Ondřej (2007)
Bakalářská práce zaměřena na pohledávky z obchodních styků. Provedena klasifikace pohledávek z hlediska času, dlužníků, lhůty splatnosti, periodicity vzniku. Rozebírány faktory, které působí na objem, strukturu, využití a vývoj pohledávek. Věnuje se postavení pohledávek v ekonomice podniku, včetně pozitivních a negativních stránek pohledávek