Pohledávky a jejich postavení ve finančním hospodaření podniku - Köhler, Tomáš (2007)
Práce se komplexně zabývá problematikou pohledávek, jejich charakteristikou, členěním a oceňováním. V dalších částech se v práci pojednává o jejich pozitivních a negativních dopadech na finanční hospodaření a navrhuje postupy, jak negativním důsledkům předcházet, případně poskytuje návod, jak postupovat v případě nedobytných pohledávek. V závěrečné části se práce zabývá auditem pohledávek a jejich daňovým dopadem