Finanční tíseň podniku a možnosti jejího řešení - Adamec, Tomáš (2007)
Práce se zabývá příčinami vzniku finanční tísně, možnostmi jejího měření a některými modely predikce finanční tísně. Dále obsahuje popis dodatečných nákladů finanční tísně a hodnotí stav konkurzního řízení v České republice. V závěru se práce věnuje možnostem řešení finanční tísně, konkrétně metodám záchovným i nezáchovným