Odepisování dlouhodobých aktiv a jeho vztah k dani z příjmu - Berková, Kateřina, 1984-; Cardová, Zdenka, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Práce se zabývá problematikou odepisování dlouhodobého majetku ve vztahu k dani z příjmů v rámci právní legislativy ČR. Je zde vymezen dlouhodobý majetek z hlediska účetního, ale také z pohledu zákona o daních z příjmů, metody odepisování a technické zhodnocení. Další část se týká vztahu odpisů k dani z příjmů, v níž je kladen důraz na daňové aspekty účetních a daňových odpisů. Práce zahrnuje jak teoretickou část formou popisu, tak také praktickou část formou příkladů výpočtu odpisů majetku
Vedoucí práce: Zdenka Cardová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; investiční majetek; bakalářské práce; capital assets; bachelor's theses