Zapojení České republiky do systému ERM II - Kubík, Jan; Musil, Martin, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2007)
Diplomová práce se zabývá problematikou zapojení České republiky do systému ERM II. Teoretická část práce stručně popisuje proces evropské integrace, a to nejen v obecné rovině, ale hlavně v rovině hospodářské a měnové. Tato část se věnuje také zapojení ČR do evropských struktur, představení mechanismu ERM II a dále vymezuje některé důležité pojmy z této oblasti. Praktická část práce je věnována podrobné analýze plnění jednotlivých maastrichtských konvergenčních kritérií Českou republikou, kde u kritéria stability měnového kurzu je také velmi komplexně popsán stav ČR v souvislosti se zapojením do systému ERM II. Analýza jednotlivých kritérií je poté stručně shrnuta
Vedoucí práce: Martin Musil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2007
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2007
Keywords: evropská integrace; měnové unie; konvergence (ekonomie); management [obor dipl. práce]; kurzový mechanismus ERM II; diplomové práce; European integration; monetary unions; convergence (economics); master's theses