Pracovné príležitosti vo vybraných krajinách západnej Európy - Oravská, Alexandra; Musil, Martin, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2007)
Cieľom práce je zanalyzovať možnosti práce vo vybraných krajinách západnej Európy z pohľadu občana Českej či Slovenskej republiky, popísať všeobecné princípy a na príklade konkrétnych krajín ukázať možnosti práce, uznávanie vzdelávania a praxe. V úvode každej krajiny uvádzam geografické postavenie a stručnú charakteristiku danej krajiny. Veľký priestor som venovala zákonným nariadeniam pri vybavovaní zamestnania a následne pracovno-právne povinnosti spojené zo zamestnaním a pobytom
Vedoucí práce: Martin Musil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2007
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2007
Keywords: trh práce; profesní kompetence; volný pohyb osob; sociální pojištění; daně z příjmů; země Evropské unie; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; labor market; vocational qualifications; free movement of persons; social insurance; income tax; European Union countries; master's theses