Komparace postavení státních zaměstnanců ve správních úřadech a úředníků územních samosprávných celků - Vosáhlová, Petra (2007)
Diplomová práce vymezuje základní pravidla stanovená zákonem o státní službě a zákonem o úřednících územních samosprávných celků, dále se zabývá komparací postavení státních zaměstnanců ve správních úřadech a úředníků územních samosprávných celků prostřednictvím pracovního (služebního) poměru, odměňování a vzdělávání