Práva občana - pacienta - pojištěnce - zákonná a smluvní - Vaňková, Jitka (2007)
Práce v jednotné formě soustřeďuje zákonná a smluvní práva občana v postavení pacienta, pojištěnce a pozůstalého. Důležitou součástí je i zhodnocení platné legislativní úpravy práv ve zdravotnictví s vymezením možností úpravy práv de lege ferenda, která by směřovala k posílení ochrany občana – pacienta – pojištěnce – pozůstalého při realizaci a výkonu jednotlivých práv a při vymahatelnosti práv v soudním a mimosoudním řízení