Práva občana - pacienta - pojištěnce - zákonná a smluvní - Vaňková, Jitka; Navarová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2007)
Práce v jednotné formě soustřeďuje zákonná a smluvní práva občana v postavení pacienta, pojištěnce a pozůstalého. Důležitou součástí je i zhodnocení platné legislativní úpravy práv ve zdravotnictví s vymezením možností úpravy práv de lege ferenda, která by směřovala k posílení ochrany občana – pacienta – pojištěnce – pozůstalého při realizaci a výkonu jednotlivých práv a při vymahatelnosti práv v soudním a mimosoudním řízení
Vedoucí práce: Lenka Navarová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2007
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2007
Keywords: zdravotní pojištění; zdravotnické právo; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; health insurance; medical law; master's theses