Finanční analýza podniku - Krákorová, Dana (2007)
Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část obsahuje vymezení pojmů a popis metodologických prostředků a ukazatelů užívaných při finanční analýze. Praktická část se nejprve zaměřuje na charakteristiku podniku Vodohospodářské strojírny a slévárny, a.s. Písek a poté na rozbor účetních výkazů a provedení analýz (poměrová analýza, horizontální a vertikální analýza, čistého pracovní kapitál, Altmanův index, Kralickův Quicktest atd.). V závěrečné části je provedeno shrnutí práce resp. vyvozeny závěry