Finanční analýza podniku - Krákorová, Dana; Kovář, František, 1940-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2007)
Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část obsahuje vymezení pojmů a popis metodologických prostředků a ukazatelů užívaných při finanční analýze. Praktická část se nejprve zaměřuje na charakteristiku podniku Vodohospodářské strojírny a slévárny, a.s. Písek a poté na rozbor účetních výkazů a provedení analýz (poměrová analýza, horizontální a vertikální analýza, čistého pracovní kapitál, Altmanův index, Kralickův Quicktest atd.). V závěrečné části je provedeno shrnutí práce resp. vyvozeny závěry
Vedoucí práce: František Kovář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2007
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance podniku; finanční analýza; management [obor dipl. práce]; horizontální analýza; vertikální analýza; diplomové práce; business finance; financial analysis; master's theses