Využití technologií automatické identifikace při řízení firmy - Švecová, Martina (2007)
Cílem práce je ukázat jakým způsobem lze využít moderní technologie automatické identifikace v procesech řízení firmy. Průmyslové použití čárových kódů v České republice lze vysledovat zhruba od 90 let 20. století, kdy se začaly běžně používat především z důvodu příchodu obchodních řetězců a z toho vyplývajícího zautomatizování identifikace prodávaného zboží. Tato práce je zaměřena nejen na dnes již běžné technologie čárových kódů, ale také na nově nastupující radiofrekvenční identifikaci a řízení pomocí hlasu