Strukturální analýza nákladů Thomayerovy nemocnice - Lusk, Matúš (2007)
Diplomová práce se zabývá analýzou nákladů jednotlivých nemocničních oddělení Fakultní Thomayerovy nemocnice s poliklinikou. Poskytuje srovnání struktury variabilních a fixních nákladů na klinikách v letech 2005 a 2006. V analýze jsou pro každé nemocniční oddělení uvedeny i poměrové ukazatele variability nákladů a přehled nejvýznamnějších fixních nákladů. Provedená analýza nákladů může sloužit pro návrh manažersko-ekonomických rozhodnutí v řízení těchto oddělení