Strukturální analýza nákladů Thomayerovy nemocnice - Lusk, Matúš; Střítecký, Rudolf; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2007)
Diplomová práce se zabývá analýzou nákladů jednotlivých nemocničních oddělení Fakultní Thomayerovy nemocnice s poliklinikou. Poskytuje srovnání struktury variabilních a fixních nákladů na klinikách v letech 2005 a 2006. V analýze jsou pro každé nemocniční oddělení uvedeny i poměrové ukazatele variability nákladů a přehled nejvýznamnějších fixních nákladů. Provedená analýza nákladů může sloužit pro návrh manažersko-ekonomických rozhodnutí v řízení těchto oddělení
Vedoucí práce: Rudolf Střítecký
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2007
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2007
Keywords: ekonomika zdravotnictví; lůžková zařízení; náklady; management [obor dipl. práce]; náklady na léčení; diplomové práce; medical economics; bed facilities; costs; master's theses