Informace o zdravotním stavu pacienta a zachování povinné mlčenlivosti - Urbánková, Jitka (2007)
Cílem práce je popsat způsoby a zvyklosti v informování o zdravotním stavu pacienta, uvést legislativní normy a stavovské předpisy upravující informování o zdravotním stavu pacienta a zachováni povinné mlčenlivosti, analyzovat nejčastěji se opakující chyby v komunikaci s pacientem a jeho příbuznými a s orgány státní správy, policií, soudy a dalšími subjekty. Práce upozorní na problémová místa v legislativě a nejčastěji se opakující chybné postupy. Poukáže na možnosti jak se sporným momentům vyhnout