Informace o zdravotním stavu pacienta a zachování povinné mlčenlivosti - Urbánková, Jitka; Navarová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2007)
Cílem práce je popsat způsoby a zvyklosti v informování o zdravotním stavu pacienta, uvést legislativní normy a stavovské předpisy upravující informování o zdravotním stavu pacienta a zachováni povinné mlčenlivosti, analyzovat nejčastěji se opakující chyby v komunikaci s pacientem a jeho příbuznými a s orgány státní správy, policií, soudy a dalšími subjekty. Práce upozorní na problémová místa v legislativě a nejčastěji se opakující chybné postupy. Poukáže na možnosti jak se sporným momentům vyhnout
Vedoucí práce: Lenka Navarová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2007
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2007
Keywords: zdravotnické právo; informovaný souhlas; práva pacientů; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; medical law; informed consent (medical law); patient rights; master's theses