Implementace direktiv v Teplárně Strakonice, a.s. - Matoušková, Petra (2007)
Záměrem teoretické části je představit Evropské schéma obchodování s povolenkami(EU-TS), Kjótský protokol, národní alokační plán, fungování systému obchodování s povolenkami, způsoby obchodování s povolenkami na trhu, atd. V praktické části se práce zabývá navrhováním strategie nakládání s povolenkami na emise skleníkových plynů přidělených dle EU-ETS společnosti Teplárna Strakonice, a.s. na druhé obchodovací období 2008 - 2012. Obsahem praktické části je představení společnosti Teplárna Strakonice, analýza obchodovacího období 2005 - 2007 v TST, analýza klíčových faktorů obchodovacího období 2008 - 2012 a návhr strategie nakládání s povolenkami na obddobí 2008 - 2012 v TST