Implementace direktiv v Teplárně Strakonice, a.s. - Matoušková, Petra; Nový, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2007)
Záměrem teoretické části je představit Evropské schéma obchodování s povolenkami(EU-TS), Kjótský protokol, národní alokační plán, fungování systému obchodování s povolenkami, způsoby obchodování s povolenkami na trhu, atd. V praktické části se práce zabývá navrhováním strategie nakládání s povolenkami na emise skleníkových plynů přidělených dle EU-ETS společnosti Teplárna Strakonice, a.s. na druhé obchodovací období 2008 - 2012. Obsahem praktické části je představení společnosti Teplárna Strakonice, analýza obchodovacího období 2005 - 2007 v TST, analýza klíčových faktorů obchodovacího období 2008 - 2012 a návhr strategie nakládání s povolenkami na obddobí 2008 - 2012 v TST
Vedoucí práce: Jan Nový
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2007
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2007
Keywords: životní prostředí; skleníkové plyny; environmentální audit; management [obor dipl. práce]; Kjótský protokol; diplomové práce; environment; greenhouse gases; environmental auditing; master's theses