Dlhodobý hmotný a nehmotný majetok, jeho analýza na príklade konkrétnej firmy - Sklenár, Roman, 1986-; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Práca sa zaoberá dlhodobým hmotným a nehmotným majetkom. Podrobne rozoberá účtovanie o dlhodobom majetku na Slovensku. Samostatné kapitoly rozoberajú problematiku obstarania, odpisovania a vyradenia dlhodobého majetku. Súčasťou je aj technické zhodnotenie. Odpisy sú charakterizované ako z účtovného, tak i z daňového hľadiska. Teoretické poznatky sú prakticky interpretované na podniku Pečivárne Lipt. Hrádok, s.r.o. V práci je v príkladoch prehľadne uvedený dlhodobý majetok spoločnosti. Prílohy obsahujú zaradenie dlhodobého majetku do daňových odpisových skupín a ukážky inventárnych kariet dlhodobého majetku spoločnosti
Vedoucí práce: David Procházka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; Slovensko; bakalářské práce; Slovakia; bachelor's theses