Porovnání výskytu kardiovaskulárních onemocnění v České republice a Chorvatsku s ohledem na stravovací návyky - Petrovič, Ivan (2007)
Práce analyzuje a porovnává výskyt kardiovaskulárních chorob v České republice a Chorvatsku. Toto porovnání je vypracováno ze statistických údajů o mortalitě a morbiditě kardiovaskulárních nemocí. Dále jsou analyzovány a porovnávány rizikové faktory při vzniku kardiovaskulárních chorob. Poslední část se zabývá analýzou a komparací stravovacích návyků a to především pomocí statistik o spotřebním koši potravin