Porovnání výskytu kardiovaskulárních onemocnění v České republice a Chorvatsku s ohledem na stravovací návyky - Petrovič, Ivan; Střítecký, Rudolf; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2007)
Práce analyzuje a porovnává výskyt kardiovaskulárních chorob v České republice a Chorvatsku. Toto porovnání je vypracováno ze statistických údajů o mortalitě a morbiditě kardiovaskulárních nemocí. Dále jsou analyzovány a porovnávány rizikové faktory při vzniku kardiovaskulárních chorob. Poslední část se zabývá analýzou a komparací stravovacích návyků a to především pomocí statistik o spotřebním koši potravin
Vedoucí práce: Rudolf Střítecký
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2007
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2007
Keywords: úmrtnost; diabetes mellitus; kardiovaskulární nemoci; Česko; Chorvatsko; management [obor dipl. práce]; stravovací návyky; diplomové práce; mortality; diabetes mellitus; cardiovascular diseases; Czechia; Croatia; master's theses