Finanční analýza nemocnice - Novotná, Monika; Lešetický, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2007)
Práce charakterizuje nemocnici IN Boskovice a.s., informace o struktuře společnosti a ekonomických výsledcích v letech 2003 - 2005. Dále je definována finanční analýza, její účel a postup zpracování. Jednotlivé metody jsou podrobněji vysvětleny. Teoretické postupy jsou aplikovány na konkrétní data společnosti IN Boskovice a.s. a výsledky srovnány s ostaními subjekty odvětví. Práce tak hodnotí finanční situaci nemocnice IN Boskovice a.s. a důvody ukončení její existence
Vedoucí práce: Ondřej Lešetický
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2007
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2007
Keywords: nemocniční péče; ekonomika zdravotnictví; výkonnost podniku; management [obor dipl. práce]; horizontální analýza; vertikální analýza; diplomové práce; hospital care; medical economics; industrial productivity; master's theses