DLOUHODOBÝ MAJETEK V PŘÍSTUPU ČESKÉ LEGISLATIVY A IAS/IFRS - Matoušková, Lucie (2007)
BAKALÁŘSKÁ PRÁCE JE VĚNOVÁNA OBLASTI DL. MAJETKU, JEHO POŘÍZENÍ, OCEŇOVÁNÍ, ODPISOVÁNÍ, VYŘAZENÍ A ZOBRAZENÍ V ÚČETNICTVÍ. POROVNÁNÍ KAŽDÉ OBLASTI Z POHLEDU ČESKÉ REPUBLIKY A Z POHLEDU MEZINÁRODNÍCH ÚČETNÍCH STANDARDŮ VE VZTAHU K HARMONIZACI A VYMEZENÍ ROZDÍLŮ V TĚCHTO PŘÍSTUPECH. ODPISOVÁNÍ JE ROZLIŠENO NA ÚČETNÍ A DAŇOVÉ A JSOU NA PŘÍKLADECH UVEDENY RŮZNÉ METODY ODPISOVÁNÍ