Management pacientů s diagnózou TBC - Konrádová, Paula (2007)
Práce popisuje onemocnění TBC. Dále šíření, průběh, diagnostiku, léčbu a prevenci tohoto onemocnění v České republice. Navazují informace o výskytu TBC ve světě i v ČR. Praktická část je zaměřena na odborný léčebný ústav Jevíčko, konkrétně jeho historii, umístění, zaměření činnosti, obložnost lůžek, pacienty, zaměstnance, ekonomický popis léčby TBC v sanatoriu Jevíčko a ekonomickou pozici této léčebny