Management podniku a daně - Heumeová, Marcela (2007)
Daňová soustava v České republice je velice nepřehledná a daňová zátěž ovlivňuje každý podnikatelský subjekt. V teoretické části své práce popisuji daně, které nejčastěji firmy zatěžují.V praktické části zhodnocuji, která daň zatěžuje firmu MCE Building Technology Česko s.r.o. více, než je zdrávo a zároveň popisuji, jak daně ovlivňují rozhodování managementu firmy. Pokud by firma mohla dělat některá rozhodnutí lépe, navrhuji možné varianty řešení