Reforma zdravotníctva v SR - Bezeková, Petra (2007)
Zdravotníctvo je aktuálnou témou na celom svete. Každá krajina sa k riešeniu problémov v zdravotníctve stavia odlišným spôsobom. Ako sa k tomuto problému stavia Slovenská republika poukazuje diplomová praca. Cieľom práce je priblížiť realizáciu reformy a jej priebeh v základných krokoch. Prvá časť obsahuje definíciu základných pojmov v systéme zdravotníctva. Druhá časť poukazuje na samotnú reformu a ako vnímajú jednotlivé reformné zmeny zainteresované subjekty. Posledná kapitola práce zisťuje, či reforma zdravotníctva, ktorú plánuje Česka republika, má podobné návrhy k riešeniu problému ako už realizovaná reforma na Slovensku