Regionální operační programy a jejich implementace v regionech NUTS II - Štefan, Ondřej (2007)
Práce popisuje politiku soudržnosti EU pro programové období 2007-13 se zaměřením na regionální operační programy, jejich charakteristiku, cíle a podstatu implementace v regionech NUTS II a charakteristiku a poslání těchto regionů soudržnosti. Dále je konkrétně zaměřena je na regionální operační program Jihovýchod a problematiku implementace v regionu soudržnosti Jihovýchod