Oceňování aktiv podniku, analýza vlivu oceňovacích metod na vypovídací schopnost údajů v účetních výkazech - Kerclová, Markéta; Zmrhalová, Alena, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2007)
Oceňování aktiv představuje klíčový problém v účetnictví, protože způsob ocenění majetku a závazků přímo ovlivňuje výši vykazovaných aktiv a pasiv a má vliv na výši nákladů podnikání i na velikost vykazovaného výsledku hospodaření. Provedené analýzy potvrzují, že metody, které firma používá pro oceňování svého majetku, mají vliv na vypovídací schopnosti účetních výkazů. Použití metody odpisování dlouhodobého majetku ovlivňují zatížení nákladů v jednotlivých letech a tím i výši hospodářského výsledku v časové řadě. Stejný vliv se projevuje i na způsobu účtování zásob nebo tvorbě a uplatňování opravných položek
Vedoucí práce: Alena Zmrhalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2007
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2007
Keywords: účetnictví; oceňování majetku; management [obor dipl. práce]; ocenění aktiv; diplomové práce; accounting; valuation; master's theses