Sociální a demografická analýza vybraného území Okres Domažlice - Britzmannová, Kateřina; Jetmar, Marek, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
V této práci se zabývám sociální a demografickou analýzou okresu Domažlice, se zaměřením převážně na demografickou analýzu. Zjišťuji zde vývoj počtu obyvatel, jaká je v okrese úmrtnost, porodnost, potratovost, sňatečnost a rozvodovost v porovnání s celým krajem a Českou republikou. Dále zjišťuji národnostní složení, jak se v průběhu posledního století vyvíjelo a co způsobovalo změny, jaká je vzdělanost a sídelní struktura okresu. V dalších kapitolách své práce se zabývám přírodními poměry okresu a ekologií, jaká je kvalita ovzduší a vod a jaká je zde možnost jejich ochrany. Dále zjišťuji úroveň hospodářství a infrastruktury, a to jak sociální, tak i dopravní a technické
Vedoucí práce: Marek Jetmar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: veřejná správa a regionální ekonomika [obor bakal. práce]; *ekonomika; infrastruktura; obyvatelstvo; trh práce; bakalářské práce; infrastructure (economics); population; labor market; bachelor's theses