Vliv a role státu při uplatňování hendikepovaných lidí - Kapinusová, Milena (2007)
Tato práce se zabývá postavením hendikepovaných na trhu práce v České republice. Shrnuje legislativu, která upravuje vztahy mezi hendikepovanou osobou, zaměstnavatelem a státem. Dále pak obsahuje rozbor americké právní úpravy ve vztahu k hendikepovaným. Oba způsoby řešení jsou zde porovnány a na základě rozboru jejich slabých a silných stránek, dochází k pokusu o návrh změn v českém systému