Mezibankovní platební styk v ČR - Polášková, Lucie; Schlossberger, Otakar, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou mezibankovního platebního styku v České republice. V úvodní části práce je vymezen mezibankovní platební styk jako pojem, charakterizovány systémy mezibankovního platebního styku a objasněna historie vývoje mezibankovního platebního systému na našem území. Dále následuje podrobný rozbor systému CERTIS jako jediného mezibankovního zúčtovacího systému v České republice provozovaného Českou národní bankou. V závěru této stěžejní kapitoly celé práce je zhodnocena efektivnost fungování tohoto systému a nastíněn hlavní nedostatek, který spočívá v omezení systému pouze na jednu měnu. Dále jsou popsány nejběžnější zprávy procházející tímto systémem, a to příkaz k úhradě a příkaz k inkasu. Na závěr celé práce je zařazena analýza účetního dne zúčtovacího centra České národní banky a zachycen vývoj v oblasti poplatkové politiky v mezibankovním platebním styku
Vedoucí práce: Otakar Schlossberger
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses