Analýza rentability podniku se zaměřením na rentabilitu vlastního a celkového kapitálu - Bicerová, Lucie (2007)
Práce se snaží zodpovědět otázku, proč jsou ukazatele rentability považovány pouze za orientační. Zjišťuje problémy rentability, které omezují její vypovídací schopnost a mohou vést ke špatnému rozhodnutí jednotlivých uživatelů. Dále sleduje příčiny vzniku modifikací ukazatelů rentability a možnosti jejich využití jednotlivými uživateli. Snaží se odhalit, jak se projeví změny dílčích vlivů na hodnotu rentability