Fixní měnový kurz jeho smysl v současnosti - Pokorný, Michal; Ryvolová, Ivana; Řežábek, Pavel, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Práce má za cíl posoudit smysl volby fixního kurzu v současnosti. Prostřednictvím teoretických poznatků zhodnotit, zda je fixní kurz vhodnější než flexibilní kurz, případně za jakých okolností. Toto srovnání vychází ze zhodnocení dopadů volby fixního kurzu na reálnou ekonomiku, zda jsou tyto dopady spíše negativní nebo pozitivní. Aplikace těchto poznatků v praktické části je zaměřena na transformující se ekonomiky střední, východní Evropy a Pobaltských zemí v období mezi lety 1990 – 1995. V případě Litvy je toto srovnání až do současnosti, protože důsledky se lépe posuzují při delším časovém období
Vedoucí práce: Ivana Ryvolová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses