Spolupráce externího a interního auditu se zaměřením na interní audit - Rančáková, Lucie; Toušková, Vendula; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Práce pojednává o interním auditu a jeho vztahu s auditem externím. Čtenář se dozví, co to vlastně audit je, jaké jsou jeho funkce a cíle a jaká skutečnost vede k nutnosti jeho právní regulace. Práce se rovněž zabývá historií auditu ve světě i u nás a vymezuje základní uživatele informací ověřených auditorem. Úkolem práce je dále odpovědět na otázku, jaké jsou druhy auditu. Zaměřuje se na srovnání jednotlivých druhů a přibližuje výhody, které jim vzájemná spolupráce přináší. Druhá polovina práce je věnována problematice interního auditu. Definuje pojem interní audit, popisuje jeho vznik a vývoj ve světě i v České republice a vymezuje význam interního auditu. Nastiňuje profil interního auditora, přibližuje principy etického kodexu a v neposlední řadě popisuje postupy provádění interního auditu
Vedoucí práce: Vendula Toušková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; audit; interní audit; bakalářské práce; auditing; internal auditing; bachelor's theses