Licencování bank a autorizační povinnosti bank v rámci regulace a dohledu bank - Masná, Kateřina (2007)
Tato bakalářská práce vymezuje bankovní licenci a podmínky vstupu do bankovního odvětví jako efektivní nástroj regulace a dohledu bank. Hlavním cílem je analýza současné právní úpravy udělování bankovních licencí (včetně principu jednotné bankovní licence), odnímání bankovních licencí a autorizačních povinností bank v České republice. V kontextu s ekonomickou situací na bankovním trhu je v této práci rozebrán historický vývoj legislativních změn ve výše zmíněných oblastech bankovnictví od roku 1990 do roku 2007