Licencování bank a autorizační povinnosti bank v rámci regulace a dohledu bank - Masná, Kateřina; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Tato bakalářská práce vymezuje bankovní licenci a podmínky vstupu do bankovního odvětví jako efektivní nástroj regulace a dohledu bank. Hlavním cílem je analýza současné právní úpravy udělování bankovních licencí (včetně principu jednotné bankovní licence), odnímání bankovních licencí a autorizačních povinností bank v České republice. V kontextu s ekonomickou situací na bankovním trhu je v této práci rozebrán historický vývoj legislativních změn ve výše zmíněných oblastech bankovnictví od roku 1990 do roku 2007
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses