Účetní uzávěrka a účetní závěrka v ČR - Geržová, Jana (2007)
Práce popisuje jednotlivé činnosti, které účetní jednotky činí při účetní uzávěrce a závěrce. První část je věnována regulaci účetnictví v ČR. Druhá část popisuje proces účetní uzávěrky, který se dělí na dvě části - přípravné práce, které zajišťují věcnou správnost a úplnost údajů v účetnictví a samotné uzavření účetních knih. Závěrečná část se věnuje účetní závěrce, především jednotlivým účetním výkazům, které definuje zákon o účetnictví a vyhláška pro podnikatele upravuje jejich obsah a formu. Dále jsou zmíněny následné povinnosti účetních jednotek (audit, výroční zpráva a povinnost zveřejnění)