Účetní uzávěrka a účetní závěrka v ČR - Geržová, Jana; Činčura, Jindřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Práce popisuje jednotlivé činnosti, které účetní jednotky činí při účetní uzávěrce a závěrce. První část je věnována regulaci účetnictví v ČR. Druhá část popisuje proces účetní uzávěrky, který se dělí na dvě části - přípravné práce, které zajišťují věcnou správnost a úplnost údajů v účetnictví a samotné uzavření účetních knih. Závěrečná část se věnuje účetní závěrce, především jednotlivým účetním výkazům, které definuje zákon o účetnictví a vyhláška pro podnikatele upravuje jejich obsah a formu. Dále jsou zmíněny následné povinnosti účetních jednotek (audit, výroční zpráva a povinnost zveřejnění)
Vedoucí práce: Jindřich Činčura
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses