Vykazování a oceňování cenných papírů - Týfová, Radka (2007)
Práce popisuje jednotlivé druhy cenných papírů, jejich třídění, způsoby vykazování a oceňování v ČR. Vykazování a oceňování cenných papírů je uvedeno nejen podle české úpravy, ale i podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví a US GAAP