Vybrané problémy v oblasti veřejných zakázek - Kokeš, Vratislav; Vančurová, Alena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Tato práce se zabývá vybranými problémy z oblasti veřejných zakázek, přičemž problémem se rozumí situace, praktiky, či jev v oblasti veřejných zakázek, vedoucí ke ztrátě efektivnosti. Záměrem práce je identifikovat a popsat vybrané problémy v oblasti veřejných zakázek a navrhnout jejich řešení. Vycházíme z vlastního výkladu aktuálního zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách a studia další odborné literatury, kde identifikujeme místa, která se mohou jevit jako problematická a na tento teoretický základ dále navazujeme hledáním konkrétních praktických příkladů problémů veřejných zakázek v České republice. Na závěr je navrženo řešení problému. Práce se mimo jiné zabývá problémy jako veřejné zakázky malého rozsahu, kritéria hodnocení veřejných zakázek, dělení zakázek a rozšiřování rozsahu prací a problematikou kontroly veřejných zakázek
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor bakal. práce]; veřejné výdaje; veřejné zakázky; bakalářské práce; public expenditures; public contracts; bachelor's theses